MBYS İLGİLİ KOCAELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE DAVA AÇTIK

Paylaş:
25.06.2021 / 638 okunma
MBYS İLGİLİ KOCAELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE DAVA AÇTIK

MBYS kaydı için dava açıldı;

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl dişhekimlerine gönderilen bir yazıyla Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Programı kapsamında, özel diş muayenehaneleri, özel ağız diş sağlığı poliklinikleri ve özel ağız diş sağlığı merkezlerinin MBYS sistemine entegre olmaları istenmiş; TDB, odalarımız ve meslektaşlarımız hasta verilerinin kayıtdışı ekonomiyle mücadele amacıyla toplanamayacağını belirterek itiraz etmişlerdi. 


Geçtiğimiz günlerde meslektaşlarımıza gönderilen yazılarda, 2020 yılındaki yazıya ilişkin itirazların değerlendirildiği ancak haklı bulunmadığı, sonuç olarak, 7.7.2020 tarih ve 1157 sayılı yazının gereğinin yerine getirilmesi, uygulamayanlar hakkında ise 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunun Ek 11. Maddesi hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağı belirtilmiştir. 
Kocaeli genelinde gönderilen bu yazılarda belirtilen talep haklı görülmediğinden, Türk Dişhekimleri Birliği ve Kocaeli Dişhekimleri Odası Kocaeli İdare Mahkemesinde birlikte dava açmış; anılan yazının yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edilmiştir. Ankara, İstanbul ve Bursa’da da benzer davalar açılmıştır. 


Meslektaşlarımızın hastaların kişisel sağlık verilerinin korunmasına yönelik tutumlarını sürdürmeleri, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bu nedenle herhangi bir uyarma cezası verilmesi halinde, söz konusu idari yaptırımın iptali için gerekli yargısal süreci başlatabilmek amacıyla Odamıza bilgi vermeleri uygun olacaktır. 

KDO YÖNETİM KURULU